Logo Praktijk ZiZ
Cursus Aandacht Verlies Rouw

Online cursus: Aandacht voor Verlies en Rouw

Via de website van Soofos bied ik mijn online cursus Aandacht voor Verlies en Rouw aan: Aandacht voor verlies en rouw | Leer het op Soofos.nl

Veel rouwenden vragen zich af of ze het wel goed doen of het normaal is wat ze door maken. Ze twijfelen bijvoorbeeld of ze teveel blijven hangen in hun verdriet, of dat ze juist niet te snel allerlei zaken weer hebben opgepakt. Gaat de echte klap nog komen? Wanneer is de ergste pijn voorbij? Moet ik afleiding zoeken? Of moet ik juist aandacht schenken aan mijn gevoelens? Mensen uit hun omgeving weten vaak niet goed hoe om te gaan met het rouwproces van hun naaste. Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen en willen graag steunen, maar weten niet altijd goed wat te doen of zeggen.

Wat kan helpen is om kennis te hebben over verlies en rouw. Wanneer je hier meer over weet, dan kun je jezelf en het rouwproces dat je doormaakt beter begrijpen. Of je snapt beter wat je naaste die rouwt na een ingrijpend verlies doormaakt en wat je juist wel of beter niet kan doen of zeggen. Inzicht in verlies en rouw kan houvast bieden in een wankele tijd.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die om welke reden dan ook geïnteresseerd is in het thema verlies en rouw. Mogelijk heb je zelf iemand of iets van betekenis verloren en wil je graag kunnen plaatsen wat je allemaal overkomt. Of misschien heb je in je omgeving of op je werk te maken met iemand die een ingrijpend verlies heeft meegemaakt (of mee gaat maken); en wil je begrijpen wat je familielid, vriend, kennis, medewerker, collega of bijvoorbeeld client doormaakt. Wie weet ben je op zoek naar enkele handvatten voor het omgaan met je eigen rouwproces of voor het steunen van iemand in rouw. In al deze situaties kan deze online cursus uitkomst bieden.

Workshops

Kintsugi Hartritueel

Kintsungi hartritueel

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen

Kintsugi Hartritueel bij Praktijk ZiZ

Het Kintsugi Hartritueel is een bijzondere ‘workshop’, waarbij je aandacht geeft aan verliezen en gebeurtenissen die je in je hart hebben geraakt. Het keramieken hart staat symbool voor je eigen hart. Je gaat je verbinden met het hart, om het daarna te breken of openen op een manier die bij jou past. Vervolgens sta je stil bij de scherven, door ze te benoemen en omarmen. Wanneer je er klaar voor bent, ga je aan de slag met het helen van je hart door de scherven te lijmen met goudlijm. Op deze manier verweef je je verliezen op een bijzondere manier in je hart en in je leven. Je littekens mogen gezien worden en horen bij jou.

Praktische info en werkwijze

Het Kintsugi Hartritueel kan geïntegreerd worden in een (lopend) rouwbegeleidingstraject. De kosten voor het hart worden dan eenmalig bovenop de reguliere kosten gerekend.

Ook kun je ervoor kiezen om alleen het ritueel te doorlopen (zonder een regulier rouwbegeleidingstraject). Het Kintsugi Hartritueel bij Praktijk ZiZ begint altijd met een startsessie, waarbij je ook jouw hart ontvangt. En het eindigt altijd met een slotsessie, waarbij we bespreken hoe je het Kintsugi Hartritueel hebt ervaren en wat het je heeft opgeleverd. Tussen deze sessies in kun je zelfstandig aan de slag gaan met het ritueel, met behulp van de instructies die je daarbij ontvangt. Indien gewenst kun je een of meerdere extra begeleidingssessies inkopen, om tussen de startsessie en slotsessie in te zetten.

Het keramieken Kintsugi Hart is te verkrijgen in 5 kleuren: Stone, Earth, Rose, Forest en Sky.

Kintsugi hart

Tarieven

Kintsugi Heart

€39,95

Kintsugi Hartritueel

incl. Kintsugi Hart, startsessie 45 minuten en slotsessie 45 minuten

€149,95

Extra begeleidende sessie:

60 minuten

€75,-

Praktijk ZiZ is vrijgesteld van BTW

Twijfel je of het Kintsugi Hartritueel van Praktijk ZiZ iets voor jou is? Wil je andere mogelijkheden bespreken (zoals het doorlopen van het ritueel in groepsverband of het kopen van alleen het hart)? Neem dan (gratis en vrijblijvend) contact met me op. 

Kintsugi hart

Stap 1: Verbinden met het Hart

Kintsugi hart

Stap 2: Breken van het Hart en omarmen van de scherven

Kintsugi hart

Stap 3: Helen van het Hart met goudlijm

Laten we kennis maken!