Logo Praktijk ZiZ

Workshops

Kintsugi Heart Ritual

Verliezen horen bij het leven. De impact van een verlieservaring op je leven kan groot zijn. Een aangrijpend verlies is in het begin soms niet te bevatten. Het besef dringt dan vaak later pas echt tot je door. Je wordt geconfronteerd met allerlei gedachten en gevoelens.

Afscheid nemen van wat je hebt verloren en je leven oppakken kan een enorme opgave zijn. Je leven is veranderd en je wordt gedwongen om je aan te passen aan een nieuwe situatie. Sommige mensen ervaren een leven ‘voor’ en ‘na’ het verlies. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Het is een persoonlijk proces en er is geen handleiding voor.

Kintsungi hart

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen

Kintsugi Heart Ritual bij Praktijk ZiZ

Het Kintsugi Heart Ritual van Open Your Heart Studio is een bijzondere ‘workshop’, waarbij je aandacht geeft aan verliezen en gebeurtenissen die je in je hart hebben geraakt. Het keramieken hart staat symbool voor je eigen hart. Je gaat je verbinden met het hart, om het daarna te breken of openen op een manier die bij jou past. Vervolgens sta je stil bij de scherven, door ze te benoemen en omarmen. Wanneer je er klaar voor bent, ga je aan de slag met het helen van je hart door de scherven te lijmen met goudlijm. Op deze manier verweef je je verliezen op een bijzondere manier in je hart en in je leven. Je littekens mogen gezien worden en horen bij jou.

Praktische info en werkwijze

Het Kintsugi Heart Ritual kan geïntegreerd worden in een (lopend) rouwbegeleidingstraject. De kosten voor het hart worden dan eenmalig bovenop de reguliere kosten gerekend.

Ook kun je ervoor kiezen om alleen het ritueel te doorlopen (zonder een regulier rouwbegeleidingstraject). Het Kintsugi Heart Ritual bij Praktijk ZiZ begint altijd met een startsessie, waarbij je ook jouw hart ontvangt. En het eindigt altijd met een slotsessie, waarbij we bespreken hoe je het Kintsugi Heart Ritual hebt ervaren en wat het je heeft opgeleverd. Tussen deze sessies in kun je zelfstandig aan de slag gaan met het ritueel, met behulp van de instructies die je daarbij ontvangt. Indien gewenst kun je een of meerdere extra begeleidingssessies inkopen, om tussen de startsessie en slotsessie in te zetten.

Het keramieken Kintsugi Hart is te verkrijgen in 5 kleuren: Stone, Earth, Rose, Forest en Sky.

Kintsugi hart

Tarieven

Kintsugi Heart

€39,95

Kintsugi Heart Ritual

incl. Kintsugi Hart, startsessie 45 minuten en slotsessie 45 minuten

€149,95

Extra begeleidende sessie:

60 minuten

€75,-

Praktijk ZiZ is vrijgesteld van BTW

Twijfel je of het Kintsugi Heart Ritual van Praktijk ZiZ iets voor jou is? Wil je andere mogelijkheden bespreken (zoals het doorlopen van het ritueel in groepsverband of het kopen van alleen het hart)? Neem dan (gratis en vrijblijvend) contact met me op. 

Kintsugi hart

Stap 1: Verbinden met het Hart

Kintsugi hart

Stap 2: Breken van het Hart en omarmen van de scherven

Kintsugi hart

Stap 3: Helen van het Hart met goudlijm

Laten we kennis maken!