Logo Praktijk ZiZ

Coach & Rouwbegeleider

Mijn naam is Marjon (geboren in 1981) en ik ben coach en rouwbegeleider in Den Bosch en omstreken. Als kind was ik vaak actief en sportief bezig. Buiten spelen met andere kinderen uit de buurt was een van mijn favoriete bezigheden. Tegelijkertijd was ik op jonge leeftijd ‘een denker’ en kon ik me zorgen maken over anderen. Vanuit deze zorgzaamheid ben ik later tot mijn studiekeuze gekomen: ik wilde graag ‘mensen helpen’.

Achtergrond

In 2004 heb ik de hbo-opleiding Pedagogiek afgerond. In de jaren daarna heb ik ervaring opgedaan als pedagogisch begeleidster bij kinderen en jongeren met bijvoorbeeld autisme, ADHD of hechtingsproblemen. Mijn interesse ging steeds meer uit naar persoonlijke ontwikkeling. Ik zocht naar meer verdieping wat betreft leerprocessen en besloot de masteropleiding Onderwijskunde te volgen. In 2008 rondde ik deze studie af en daarna ben ik lange tijd werkzaam geweest bij Avans Hogeschool. Binnen Avans Hogeschool heb ik ruime ervaring opgedaan als HBO-docent (SPH en Social Work). Ook werkte ik enige tijd als studentendecaan, vanuit deze functie ondersteunde en adviseerde ik studenten met uiteenlopende persoonlijke omstandigheden.

Persoonlijke ervaringen

Ik haalde veel energie uit mijn werk als docent en daarnaast was er ook ruimte voor ontspanning en plezier in mijn leven. Mijn man en ik gingen samenwonen en in 2012 werd ik zwanger. En toen… beviel ik na bijna 22 weken zwangerschap veel te vroeg van onze zoon. Vanwege de termijn konden ze in het ziekenhuis niets voor onze zoon doen, dus we moesten afscheid nemen. Nog geen jaar na de geboorte van onze zoon, overleed ook mijn broer op een aangrijpende manier. Na die heftige tijd heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik en wat wil ik in dit leven? Hoe ga ik van hieruit verder?

Marjon Praktijk ZiZ
Coach & Rouwbegeleider Den Bosch

Gelukkig heb ik veel steun ervaren van fijne mensen om me heen. Ook professionele begeleiding heeft me geholpen. En dat we uiteindelijk nog 3 kinderen hebben kunnen krijgen, zorgde er mede voor dat er weer licht in mijn leven kwam. Terugkijkend heeft het gehele proces me nieuwe (zelf)inzichten gebracht. Het heeft me doen nadenken over wat ik belangrijk vind en ik kreeg mezelf meer ‘in zicht’. In 2020 ben ik gestart met een coachopleiding. Daarna heb ik Praktijk ZiZ opgericht, zodat ik vanuit mijn eigen praktijk kan doen wat ik het liefste doe: mensen ondersteunen bij hun persoonlijke omstandigheden.

Drijfveren

Iedereen kent ups en downs in het leven. Soms speelt er teveel tegelijkertijd, houdt een moeilijke situatie te lang aan, maak je een ingrijpende gebeurtenis mee of loop je gewoon vast. Op zo’n moment ben ik graag dat ‘steuntje in de rug’. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen leren (weer) kracht uit zichzelf te halen. Daarom zie ik het als een uitdaging om mensen met aandacht en compassie te laten kijken naar hun ‘binnenwereld’, zodat hun zelfbewustzijn en (zelf)vertrouwen kunnen groeien. 

Vanwege mijn persoonlijke ervaringen voel ik me vaak betrokken bij mensen die geraakt worden door rouw en verlies. Vandaar dat ik me in dit thema verder heb geschoold (en blijf ontwikkelen), waardoor ik mezelf ook rouwcoach mag noemen. Ik vind het belangrijk om ruimte te bieden aan de gevoelens en gedachten waar mensen in een rouwproces mee worstelen, om vervolgens samen te onderzoeken hoe weer verder.